¿Quiere conocer los estatutos de nuestra asociación y seguir informándose sobre nosotros? Lea esta sección.

L'AJUNTAMENT DE LA SEU LLIURA LES CLAUS DELS HORTS SOCIALS ALS SEUS USUARIS

Un total d'11 adjudicataris podran cultivar el seu hort per a usos familiars conreant qualsevol hortalissa, verdura i flor.

L'AJUNTAMENT DE LA SEU LLIURA LES CLAUS DELS HORTS SOCIALS ALS SEUS USUARIS

Aquest migdia ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell l'acte de lliurament de claus dels horts socials als seus adjudicataris. Concretament onze usuaris del col·lectiu de la gent gran de la Seu es beneficiaran de l'ús d'aquestes parcel·les que es troben ubicades a l'Horta del Valira.

 

Del total de 20 parcel·les disponibles, s'han presentat per optar a una d'elles 13 sol·licituds de les quals 11 han complert els requisits que disposaven les bases. És per això, que les parcel·les adjudicades són quasi el doble de grans del que en un principi es preveia.

 

Les 11 persones han recollit de mans de la regidora de Serveis Socials, Anna Vives, i del regidor de Parcs i Jardins, Miquel Caminal, les seves claus, que els permetrà a partir d'avui mateix poder cultivar el seu hort per a usos familiars conreant qualsevol hortalissa, verdura i flor. A més, el Consorci d'Atenció a les Persones posarà a disposició dels usuaris que ho requereixin les eines bàsiques per al conreu.

 

En l'acte de lliurament de claus, la regidora de Serveis Socials, Anna Vives, ha manifestat davant els adjudicataris que “ens complau poder impulsar projectes d'aquest estil, que contribueixen alhora a facilitar la interacció dels col·lectius, així com a promocionar un estil de vida saludable i una activitat pròpia de la nostra zona”. Per la seva part, el regidor de Parcs i Jardins, Miquel Caminal, ha remarcat que els adjudicataris d'aquests horts socials extreguin productes de la terra el més ecològics possibles, sense l'ús de pesticides, i fent servir adob provinent de la planta de compostatge de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet.

 

Les 11 persones, que gaudiran durant dos anys del seu hort, també disposaran d'assessorament per part de l'equip del Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament urgellenc.

 

Properament es crearà una junta d'hortolans que estarà formada pels adjudicataris i un representant de l'Ajuntament de la Seu i un altre del Consorci d'Atenció a les Persones.

 

Recordem aquesta iniciativa és fruit d'un acord polític entre l'equip de govern (CiU i ERC) i del grup municipal d'ICV, després que aquest últim presentés una moció al plenari de l'Ajuntament per fer realitat uns horts socials a la Seu, i la qual va ser aprovada.